Terwijl Corona al in Azië rond dwaalde mochten de zeilers van het FamedCoach4SailingTeam nog genieten van het zeilen. Begin februari is het team naar Palamos vertrokken voor een trainingsweek met daaropvolgend de 31st Palamós International Palamós Optimist Trophy - 15th Nations Cup. In Spanje was de trailer van Sailcenter aanwezig, fijn als we materiaal nodig hadden. 
Helaas waren de windgoden ons niet gunstig gezind, dus er zijn maar 3 wedstrijden gevaren in 3 dagen. Na de Trophy hebben we in de voorjaarsvakantie met een groot deel van het FamedCoach4SailingTeam en een aantal invités nog twee facultatieve trainingsweken In Spanje in Palamós gehad. Dat waren weer twee mooie trainingsweken waarin we grote stappen gezet hebben.

5-8 maart hebben een aantal leden van het FamedCoach4SailingTeam meegedaan aan 3rd OptiOrange Valencia.

Begin maart besloten we met het team dat we niet meer naar Riva gingen met het team voor Lake Garda Meeting Optimist. Dit i.v.m. Corona, die helaas in Italië al voor vele besmettingen zorgde. We besloten naar de Easter Regatta op de Braassem te gaan begin april. Helaas, ook deze wedstrijd ging niet door. Vanaf 16 maart werd ons duidelijk dat alle wedstrijden afgezegd werden. Ook de trainingen konden geen doorgang vinden. Gelukkig werden er online vele seminairs gegeven waardoor onze zeilers wel thuis aan het theoretische kennis konden werken.
Daarnaast was iedere zeiler thuis bezig om zijn/haar conditie goed te houden.

In de meivakantie mochten we dan eindelijk gaan trainen. Nadat de NOC*NSF een protocol had gelanceerd heeft FamedCoach4SailingTeam in samenwerking met de Vrijbuiter een protocol opgesteld waar de zeilers, trainer en ouders zich aan moesten houden. Dit protocol werkte goed. De trainingen vonden afgelopen periode plaats in Workum. Begin juni zijn we gaan trainen op stromend water in Colijnsplaat. Het team blijft dus ook in deze onzekere Corona-tijd hard trainen met verschillende trainingsthema op verschillende locaties.

In de trainingsperiode hebben we  afscheid genomen van een aantal teamleden, Tian Ming, zij gaat verder met haar andere passie, hockey. Jasmijn is zich aan het oriënteren op een andere boot die bij haar past. Tjebbe is overgestapt naar een Laser 4.7 en heeft zich aangesloten bij het Vrijbuiter team. Zeb en Signe zijn beiden toegelaten bij het NTT, beiden gaan Laser 4.7 varen.  We zullen deze enthousiaste zeilers zeker gaan missen, maar wensen ze heel veel succes in hun volgende stap.

We heten ook 2 nieuwe leden van harte welkom, Joost Pfeiffer en Maurits Melens. Leuk dat jullie je hebben aangesloten bij het FamedCoach4SailingTeam!

Ondertussen trainen we met het hele team door.  In deze zomervakantie hebben we veel trainingsweken waaraan ook invités meekunnen doen. Hierdoor zijn we goed voorbereid op de selectiewedstrijden voor in september. We hopen echt dat deze door mogen gaan en er dit jaar nog een uitgesteld EK Optimist gezeild kan worden.

We staan te popelen om weer officiële wedstrijden te mogen varen. We zijn enthousiaste wedstrijdzeilers en willen ons graag meten met andere Optimistzeilers. Daarvoor trainen we uiteindelijk!

Loes van Surksum en Nathalie Melens, PR-FamedCoach4SailinTeam,
juli 2020.

Het FamedCoach4SailingTeam bedankt haar sponsoren voor de geweldige ondersteuning in de afgelopen periode: Fa-med (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, de Lijnenspecialist en Sailcenter.


famed site2              Hofman klein

                      famed site2                      lijnenspecialist klein        

 

 Logo sailcenter klein


 Het FamedCoach4SailingTeam is een onderdeel Coach4Sailing 

https://www.coach4sailing.nl/inschrijven/per-klasse
https://www.coach4sailing.nl/agenda
http://www.famedcoach4sailingteam.nl/


    Optipartslogo           novayachting


 

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!