Afgelopen weekend is het NK Optimist en NK Optimist Benjamin verzeild onder strenge Covid-19 regels. Dit vond plaats in Medemblik tijdens de United 4 Sailing wedstrijden. Voor de United 4 Sailing is dit het 25ste Jubileumjaar, helaas was dit de enige United4 wedstrijd tijdens dit rare Coronajaar. De zeilcondities waren prima! Oud-teamlid Jasmijn Holtus is Nederlands Kampioen geworden. Gefeliciteerd! Het FamedCoach4Sailing Team presteerde fantastisch met 3 zeilers in de Top 10: Folkert van Surksum werd totaal 2e en won maar liefst 3 races en 1 plek! De kersverse Belgische Kampioen Floris Schraffordt is 4e geworden. Abel Melens zeilde de drie laatste races een 4, 3 en 2 en eindigde op een fantastische 9e plaats. Hieke Schraffordt op 15e. Geweldig goed zeilde Felix Mulder en is met een 21e totaalplek ook 2e op het NK Optimist Benjamin. TOP! Deze wedstrijden waren ook de Selectiewedstrijden voor het IODA EK Optimist 2020. Trots zijn we op Floris Schraffordt: Winnaar van de Selectiewedstrijden 2020 en 1e op de Ranking van de Optimist Club Nederland. Super!! Floris en Hieke zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK Optimist 2020 dat 18 oktober in Slovenië wordt gehouden. We wensen de hele Nederlandse EK-ploeg succes en veel plezier! Teamfilm impressie NK Optimist 2020 https://www.facebook.com/FamedCoach4SailingTeam/videos/777379939498381 Uitslagen ONK Optimist 2020 https://www.manage2sail.com/en-US/Home/DownloadReport/event/f3837dfa-ac4e-45c9-a54a-d2a288a3fa1b/report/9906e480-4c38-4a19-b0b9-541d430b80ee Uitslag OCN Selectiestand 2020, Optimist Club Nederland: https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/OCN#!/results?classId=3276029b-cba7-4266-a59f-6b943c53673e Volg het 2020 European Optimist Championship Portoroz Slovenië: http://2020europeans.optiworld.org/en/default/races/race http://www.optiworld.org/default/events/event/text/2020-optimist-european-championship/page/0 United4Sailing: https://www.united4sailing.org/

Terwijl Corona al in Azië rond dwaalde mochten de zeilers van het FamedCoach4SailingTeam nog genieten van het zeilen. Begin februari is het team naar Palamos vertrokken voor een trainingsweek met daaropvolgend de 31st Palamós International Palamós Optimist Trophy - 15th Nations Cup. In Spanje was de trailer van Sailcenter aanwezig, fijn als we materiaal nodig hadden. 
Helaas waren de windgoden ons niet gunstig gezind, dus er zijn maar 3 wedstrijden gevaren in 3 dagen. Na de Trophy hebben we in de voorjaarsvakantie met een groot deel van het FamedCoach4SailingTeam en een aantal invités nog twee facultatieve trainingsweken In Spanje in Palamós gehad. Dat waren weer twee mooie trainingsweken waarin we grote stappen gezet hebben.

5-8 maart hebben een aantal leden van het FamedCoach4SailingTeam meegedaan aan 3rd OptiOrange Valencia.

Begin maart besloten we met het team dat we niet meer naar Riva gingen met het team voor Lake Garda Meeting Optimist. Dit i.v.m. Corona, die helaas in Italië al voor vele besmettingen zorgde. We besloten naar de Easter Regatta op de Braassem te gaan begin april. Helaas, ook deze wedstrijd ging niet door. Vanaf 16 maart werd ons duidelijk dat alle wedstrijden afgezegd werden. Ook de trainingen konden geen doorgang vinden. Gelukkig werden er online vele seminairs gegeven waardoor onze zeilers wel thuis aan het theoretische kennis konden werken.
Daarnaast was iedere zeiler thuis bezig om zijn/haar conditie goed te houden.

In de meivakantie mochten we dan eindelijk gaan trainen. Nadat de NOC*NSF een protocol had gelanceerd heeft FamedCoach4SailingTeam in samenwerking met de Vrijbuiter een protocol opgesteld waar de zeilers, trainer en ouders zich aan moesten houden. Dit protocol werkte goed. De trainingen vonden afgelopen periode plaats in Workum. Begin juni zijn we gaan trainen op stromend water in Colijnsplaat. Het team blijft dus ook in deze onzekere Corona-tijd hard trainen met verschillende trainingsthema op verschillende locaties.

In de trainingsperiode hebben we  afscheid genomen van een aantal teamleden, Tian Ming, zij gaat verder met haar andere passie, hockey. Jasmijn is zich aan het oriënteren op een andere boot die bij haar past. Tjebbe is overgestapt naar een Laser 4.7 en heeft zich aangesloten bij het Vrijbuiter team. Zeb en Signe zijn beiden toegelaten bij het NTT, beiden gaan Laser 4.7 varen.  We zullen deze enthousiaste zeilers zeker gaan missen, maar wensen ze heel veel succes in hun volgende stap.

We heten ook 2 nieuwe leden van harte welkom, Joost Pfeiffer en Maurits Melens. Leuk dat jullie je hebben aangesloten bij het FamedCoach4SailingTeam!

Ondertussen trainen we met het hele team door.  In deze zomervakantie hebben we veel trainingsweken waaraan ook invités meekunnen doen. Hierdoor zijn we goed voorbereid op de selectiewedstrijden voor in september. We hopen echt dat deze door mogen gaan en er dit jaar nog een uitgesteld EK Optimist gezeild kan worden.

We staan te popelen om weer officiële wedstrijden te mogen varen. We zijn enthousiaste wedstrijdzeilers en willen ons graag meten met andere Optimistzeilers. Daarvoor trainen we uiteindelijk!

Loes van Surksum en Nathalie Melens, PR-FamedCoach4SailinTeam,
juli 2020.

Het FamedCoach4SailingTeam bedankt haar sponsoren voor de geweldige ondersteuning in de afgelopen periode: Fa-med (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, de Lijnenspecialist en Sailcenter.


famed site2              Hofman klein

                      famed site2                      lijnenspecialist klein        

 

 Logo sailcenter klein


 Het FamedCoach4SailingTeam is een onderdeel Coach4Sailing 

https://www.coach4sailing.nl/inschrijven/per-klasse
https://www.coach4sailing.nl/agenda
http://www.famedcoach4sailingteam.nl/


    Optipartslogo           novayachting


 

Door de versoepeling van de Corona-regels kunnen we weer trainen! Gelukkig!
We doen dit volgens de strenge regels van ons Corona-protocol om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Het FamedCoach4SailingTeam heeft al een aantal weekends op het IJsselmeer bij It Soal in Workum getraind.
De zeilers trainden hard en zijn heel blij om weer te mogen zeilen!

Coach4Sailing is doordeweek weer actief met trainingen bij Watersportvereniging Ouderkerkerplas Laser en Optimist, op het IJsselmeer in Muiden, bij HJC Jeugdzeilen van de Haarlemsche Jachtclub en Midweekstrainingen in Workum en Colijsplaat.

Coach4Sailing is nu druk doende om ZOMERKAMPEN en ZOMERVAKANTIE CLINICS te organiseren.

Binnenkort kun je hiervoor INSCHRIJVEN.

Blijf dit op onze websites volgen, want ook hier geldt vol = vol!

http://www.coach4sailing.nl/inschrijven/per-klasse

http://www.coach4sailing.nl/agenda

http://www.famedcoach4sailingteam.nl/  


 


De uitbraak van het Coronavirus heeft grote gevolgen voor ons allemaal.
Door COVID-19 staat onze gezondheid en die van anderen mogelijk op het spel en moeten we onze leefstijl aanpassen.
Het coronavirus raakt ons ook als wedstrijdzeilers: Veel zeilevenementen waaronder de Olympische Spelen zijn uitgesteld of afgelast.

Op zondag 15 maart heeft het Kabinet besloten dat eet- en drinkgelegenheden sport- en fitnessclubs hun deuren moeten sluiten.
Op basis van aanvullende gezondheidsadviezen (gebaseerd op advies van het RIVM) heeft het kabinet op maandag 23 maart de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen aangescherpt:
Besloten is dat alle evenementen worden afgelast tot 1 juni, ook degene met minder dan 100 personen. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Coach4Sailing heeft de adviezen van het RIVM opgepakt en maatregelen genomen ter bestrijding van het COVID-19 virus:
Op 5 maart heb ik besloten om niet deel te zullen nemen aan de twee de Optimist-evenementen in Riva, Noord-Italië. Ook de geplande Riva Clinic van 13 april is toen afgelast.
Op 12 maart zijn alle Coach4Sailing-evenementen afgelast tot nadere berichtgeving via de website, email of Whatsapp.

25 maart: Wij blijven de ontwikkeling rond het Corona virus nauwlettend volgen en vandaag maak ik bekend dat alle geplande Coach4Sailing- en FamedCoach4SailingTeam trainingen en alle wedstrijdbegeleidingen zijn uitgesteld. Zie voor nadere berichtgeving onze websites, email, Whatsapp of Facebook.

Blijf gezond en fit!
Houdt minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar!

Han Beverwijk, Coach4Sailing,
Amstelveen, 25 maart 2020.Websites met aanvullende informatie rondom het coronavirus:
- website RIVM:
https://www.rivm.nl/
-website Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-sport
-de aanvullende maatregelen van 23 maart: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart
 

23112019NieuwsBoterletterwindstil

Wij waren met het famed team bij de boterletter. Dit jaar was er helaas weinig wind. De boterletter is een wedstrijd die maar 1 keer in het jaar wordt gehouden. Het bevindt zich in Rotterdam op de Kralingse plas. Het is altijd ook een hele koude wedstrijd want het is van 30 november tot 1 december.

23112019NieuwsBoterletteroverzicht

We hebben de eerste dag daarom ook niet kunnen zeilen maar we hebben wel gewoon nog onze routine gedaan en eerst dus voorbespreking. In de voorbespreking hebben we heel goed de baan besproken want dat is altijd nog wel een probleempje op de Kralingse plas. Eventjes later ging de uitstel er in en hadden we dus een tussenbespreking ingepland die ongeveer 1 uur later was. Maar die was uiteindelijk niet meer nodig want om 13:00 in de middag werd het voor de hele dag afgelast. Maar we hadden wel heel veel plezier gehad op de kant. Op zondag hadden we daarentegen wel wind en gingen we na de voorbespreking meteen het water op. Op het water gingen we ook meteen starten. Er waren veel windshifts en drukverschillen dus was het heel erg moeilijk. Na de eerste wedstrijd gingen we weer naar de kant om op te warmen. We hadden een korte tussenbespreking over de eerste wedstrijd en toen gingen we weer het water op voor de tweede. Het was heel erg koud en moeilijk maar uiteindelijk is Jasmijn 3e geworden ,Folkert 4e, Floris 9e, Abel 11e en Tjebbe 22e.

23112019NieuwsBoterletterTjebbe

23112019NieuwsBoterletterPrijsuitreiking

We hebben allemaal heel erg genoten en veel plezier gehad en we komen volgend jaar zeker weer terug!

Groetjes Floris

 

Onze Sponsors

Adverteerders

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!